Itä-Helsingin lähimmäistyö Hely ry

Itä-Helsingin lähimmäistyö Hely ry on itähelsinkiläinen voittoa tavoittelematon vanhusten laadukkaiden asumis- ja hoivapalvelujen tuottaja ja aktiivinen alan toimija. Hely ry on perustettu vuonna 1981. Yhdistys on Vanhus- ja lähimmäispalvelunliiton sekä Vanhustyön Keskusliiton jäsen.

Hely ry:n asumis- ja hoivapalvelujen kokonaisuuteen kuuluvat vuonna 2002 valmistunut Kontulan Helykoti, vuonna 1997 valmistunut Myllypuron Helykoti sekä Myllypurossa sijaitseva ikäihmisille vuokra-asuntoja tarjoava As. Oy. Helsingin Yläkivi. Hely ry tuottaa hoivapalvelut myös Herttoniemessä Kettutiellä sijaitsevaan Kettutien palvelutaloon.

Helyn palvelut ja toiminta on kaikille avointa eikä palvelujen käyttö edellytä yhdistyksen jäsenyyttä. Hely ry on hyväksytty Helsingin kaupungin ostopalveluyhteistyökumppaniksi ja toimii palveluntuottajana palveluseteliasiakkaille.

Helyn palveluksessa työskentelee lähes sata hoiva-alan ammattilaista.

Helyn tärkeimpiä yhteistyötahoja ovat Helsingin sosiaali- ja terveysviraston sosiaali- ja lähityön yksiköt, kotihoitoyksiköt, ja kaupungin sairaalat, Helsingin ja pääkaupunkiseudun alueella toimivat vanhustyöyhdistykset, seurakunta, eri oppilaitokset ja toiminta-alueella olevat kehittämishankkeet.

Helyn jäseneksi voi liittyä jokainen yhdistyksen tarkoitusperät hyväksyvä Suomen kansalainen sekä oikeuskelpoinen yhteisö taikka säätiö. Jäsenet hyväksyy yhdistyksen hallitus. Yhdistyksen vuosikokous valitsee puheenjohtajan ja 4-10 jäsenisen hallitukseen. Hely ry:n hallituksen puheenjohtaja toimii Heikki Kehälinna.